HITB Haxpo – Hacker Expositie met een negen jaar oude Keynote spreker (#HAXPO2015AMS).

PRESS RELEASE

Organisatie Hack In The Box / HITBSecConf
Samenvatting Nieuws: HITB Haxpo – Hacker Expositie met een negen jaar oude Keynote spreker (#HAXPO2015AMS).
Date of Issue 26 mei 2015
Venue De Beurs van Berlage, Amsterdam
Date of Event 28 en 29 mei 2015
URL http://haxpo.nl/haxpo2015ams/2015/05/26/hitb-haxpo-hacker-expositie-met-een-negen-jaar-oude-keynote-spreker-haxpo2015ams/

Samenvatting

Hack in the Box kondigt voor het tweede jaar op rij zijn HAXPO aan. Deze gratis technologie expositie wordt gelijktijdig met de populaire Hack In The Box Security Conferentie georganiseerd. Tijdens de Hack In The Box security conferentie presenteren kopstukken uit de security industrie hun onderzoek. Dit jaar probeert de Haxpo kinderen te stimuleren om over security na te denken.

Hack In The Box viert zijn tweede Haxpo in Nederland in 2015 met een negenjarige keynote spreker.

Amsterdam – 26 mei 2015: Hack In The Box organiseert voor de tweede maal de Haxpo in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De Haxpo, een gratis expositie toegankelijk voor security professionals, ontwikkelaars, hobbyisten en geïnteresseerden, loopt gelijktijdig met de Hack In The Box Security Conferentie. Dit jaar staat de Haxpo in het teken van kinderen: Het is belangrijk dat jongeren en kinderen aandacht krijgen voor security.

“Dit jaar willen wij de aandacht vestigen op de verjonging binnen de security industrie. Daarom hebben wij er dit jaar voor gekozen om een negenjarige hacker de keynote te laten verzorgen, om aan te tonen dat alle leeftijden bezig kunnen zijn met security”, aldus Dhillon Andrew Kannabhiran, oprichter en Chief Executive Officer van Hack In The Box.

Leren programmeren is een begin: Neelie Kroes, voorheen Eurocommissaris van ict-zaken, ziet het belang van programmerende kinderen. Zij lanceerde op 21 mei 2015 het CodePact programma. Kinderen komen steeds jonger in aanraking met technologie en kennis over security wordt steeds belangrijker: niet alleen de hoeveelheid informatie per apparaat wordt groter, steeds meer apparaten zijn via het internet bereikbaar. Het “Internet of Things” verbindt steeds meer apparaten met het internet waarmee security belangrijker wordt. Huidige software ontwikkelprocessen zien security als een stap die vaak pas na de ontwikkeling van een product een rol speelt. Als kinderen leren om in een ontwerpfase al over security na te denken kunnen ze de behoefte aan security in het ontwerp proces meenemen. Om dit te onderstrepen spreekt Reuben Paul, een negenjarige CEO en hacker op de Haxpo. De Haxpo hoopt hiermee kinderen te inspireren en het belang van security te onderstrepen.

Om kinderen en andere belangstellenden te motiveren meer over technologie en security te leren verenigt Haxpo interessante technologieën. De Haxpo is een plek waar zij in aanraking kunnen komen met 3d printers en drones. Daarnaast wordt er een Capture The Flag Hacking competitie georganiseerd en zijn er hackerspaces die hun projecten kunnen laten zien en uitleg kunnen geven. Meer informatie over de Haxpo is te vinden op http://haxpo.nl/haxpo2015ams/

-END-

NOTE TO EDITORS

About HITBSecConf

HITB Security Conference or HITBSecConf is a community-backed, not-for-profit series of security conferences held annually in Kuala Lumpur, Malaysia and Amsterdam, The Netherlands. The annual series has also previously been held in the Middle East with conferences in Bahrain and Dubai. The main aim of HITBSecConf is to enable the dissemination, discussion and sharing of deep knowledge network security information with a focus on groundbreaking attack and defense methods. HITBSecConf is endorsed by the Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC), Malaysian National Computer Confederation (MNCC), Multimedia Development Corporation (MDeC), MSC Malaysia and the Malaysian International Chamber of Commerce and Industry (MICCI). Our local partner in The Netherlands is ITQ.

Twitter: @HITBSecConf

Facebook:  https://www.facebook.com/hackinthebox

LinkedIn:  https://www.linkedin.com/groups?gid=40911

PR Contact (International) Mei Ling FooHITB Core Crew – Media Coordination

Email: meiling.foo@hackinthebox.org

Tel: +603-26157299 (0900 – 1800 MYT)

PR Contact (Netherlands) Allard Ankone,HITB.NL Media Coordinator

Email:allard@hackinthebox.nl

Tel: +31 406 28 406 (0900 – 1800 CET)